fbpx
Jag är sexuellt aktiv när jag sover
#

FRÅGA:

Hej

Jag har under en längre tid varit sexuellt aktiv när jag sover, i bland vaknar jag till och märker att jag tar min flickvän på brösten eller på underlivet. Men dom flesta gångerna så sover jag igenom hela natten utan att själv märka något och får höra det utav henne dagen efter. detta blir så klart ett problem för min partner eftersom att hon gång på gång väcks utav mig. Känner att jag inte kan styra över detta och behöver hjälp.

SVAR:

Hej

Det du beskriver kallas för Parasomnier. Jag är inte någon expert på området men har lite tankar och funderingar som jag kan dela med mig av.

Problemet liknar i grunden sömngång, människor som går i sömnen utan att vara medveten om det, halvvakna. Vad orsakerna är och vad för behandling kan jag inte något om. Jag tycker att du ska konsultera en läkare kring det. Här gäller det att ta reda på bland annat eventuella biologiska/fysiologiska faktorer  (andra sjukdomar, konsekvens av mediciner mm)  som kan ligga bakom, men även psykologiska faktorer som stress etc. Har du tidigare gått i sömn? Det kan finnas medicinsk behandling och behöver inte betyda psykisk problematik.

När det gäller de specifika beteenden som du fråga sysslar med under sömngången d v s att ta sin flickvän på bröstet eller på underlivet, så kan sexuella handlingar förekommer under parasomnier. Jag har inte någon förklaring till detta beteende. Jag kan dock tänka föreslå ett experiment. Du och din flickvän kan testa att sova var i sin säng, alltså separat, kanske t o m i separata rum i en period 1-2 veckor. Då kan man ta reda på vad du gör när du ”går i sömnen” (hamnar i detta tillstånd). Du skulle t o m kunna installera en kamera i ditt rum för att filma dig under den tid som du är i detta tillstånd. Vad gör du då när flickvännen inte ligger bredvid dig?

Hur som helst tycker jag att medicinsk konsultation bör vara prio ett, så jag rekommenderar dig att du vänder dig till din vårdcentral.

Lycka till!

Related Posts